Király Tamás és a Párizsi divathét - Fashion Dress in The Present
News Update
Loading...

Király Tamás és a Párizsi divathét

for english CLICK HERE.


Nagy veszteség érte Magyarországot. Meghalt az egyik legtehetségesebb magyar divattervező, Király Tamás.

A Hvg  információi szerint 2013. április 7-én hajnalban ismeretlen elkövető olyan súlyosan bántalmazta a 60 éves férfit Budapesten VIII. kerületi otthonában, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette.

Nagy szomorúsággal tölt el Király Tamás halála. Egy igaz embert gyászolok, aki ismerősöm volt a facebookon.
  Miután ez év Februárjában elolvasta a történetemet Marc Jacobsszal, arról, hogy az amerikai divattervező hogyan terrorizál engem már 5 éve és lopja a ruhaterveimet, Király Tamás rögtön írt nekem, hogy felháborítja az igazságtalanság, amit az amerikai divattervező velem csinál. Biztosított az együttérzéséről és a támogatásáról. Azt mondta, hogy kitalál valamit és segíteni fog nekem, hogy újra szabad lehessek.
1 hónappal később elutazott Párizsba  a divathétre, hogy személyesen beszéljen Marc Jacobsszal és közös képet készített vele, amit március 6-án megosztott a facebook-ján.

Pár héttel később meghalt.... 





Király Tamás és Marc Jacobs
                                                                                                                                                 


képek via Király Tamás facebook

Király Tamást a hazai divatvilág pápájának tartják, mivel kreációk és ruhák helyett "ruhaszobrokat" készített, akinek a ruhái lehettek képek, csillár vagy akár párnahuzat is. 2008-ban a kúllistán az 50. helyet kapta, színdarabokhoz is készített jelmezeket, de zenekarokat is öltöztetett.




Önálló divattervezői karrierje a nyolcvanas évek elején kezdődött. Többek között ő volt az egyik mentora a Petőfi Sándor utcában megnyílt New Art Stúdiónak, amely akkoriban a hazai avantgárd élet egyik szellemi központjának számított. A Belvárosban nagy érdeklődéssel kísért divatsétákat szervezett, a pécsi és szentendrei koncertkiállítás, és a Fiatal Művészek Klubjában tartott három akció – Kísértés, Kis értés, Kis sértés – után önállóan először 1984 decemberében Nyugat-Berlinben mutat(hat)ta be ruhakölteményeit. Az évtized közepétől pedig a Petőfi Csarnokban voltak láthatók, hallhatók, ízlelhetők és évről évre át is élhetők különleges álmai, víziói. "Akkor is, ma is szembeszegül a divat diktálta szépségideál mindent elsöprő terrorjával" – írta JBSz.

Mély tisztelettel gondolunk rá és mindig emlékezni fogunk rá. Király Tamás maradandót és egyedit alkotott. Ő másképp látta a világot, mint az emberek általában. Igazi művész volt.



Share with your friends

Give us your opinion
Notification
welcome to my blog hopefully my content can be useful for you.
Done
Education, loan Education, loan