Valentine's Day is round the corner, why not surprising your beloved one with a romantic homemade dinner? Candels, roses, some music and lots of chocolate...can you imagine the atmosphere?
Marco a.k.a Le Prince is back with a special recipe for two: a typical Italian dish with a creative twist.
Let's discover today's special by Le Prince!
San Valentino è dietro l'angolo, perchè non sorprendere la vostra dolce metà con una romantica cena casalinga? Candele, rose, un po' di musica e un sacco di cioccolato...riuscite a immaginare l'atmosfera?
Marco a.k.a Le Prince torna con una speciale ricetta per due: un tipico piatto italiano con un tocco creativo. Scopriamo il piatto del giorno realizzato da Le Prince!
COOKING WITH LE PRINCE #2
OUR LOVE NEST
Ingredients for 2 servings:
120g white flour
80g chestnut flour
2 eggs
200 ml double cream (not for desserts)
20g dried porcini mushrooms
A knob of butter
Pepper and salt
200ml veg stock
30g 99% dark chocolate
A pinch of cocoa
Grated Parmesan as desired
Knead white and chestnut flours with the eggs. Roll the pasta very thin with your rolling pin or with a pasta machine; then slice the pasta to obtain tagliatelle (each 20 cm long approximately). Heat the butter in a pan and add the dried porcini, previously soaked in a cup of warm water for 10 minutes. Pour into the pan the soaking water as needed and the veg stock; then, cook the mushrooms until the whole is reduced. Add the cream and simmer for a couple of minutes. Turn off the stove and season with pepper and salt. Heat a large saucepan of salted water; once boiling add the pasta and boil for 3 minutes; drain and season with your mushroom sauce. Place the pasta in a dish to form a nestle; sprinkle Parmesan and chopped chocolate on the top. Spice with grinded pepper and dust with cocoa.
To eat as if you were Lady and the Tramp.
Italian Version:
IL NOSTRO NIDO D'AMORE
Ingredienti per 2 persone:
120g farina bianca
80g farina di castagne
2 uova
200 ml panna da cucina
20g di porcini secchi
Una noce di burro
Sale
Pepe
200 ml brodo vegetale
30g cioccolato fondente 99%
Un pizzico di cacao
Formaggio Parmigiano grattugiato a piacere
Impastare la farina bianca e la farina di castagne con le uova. Tirare la pasta molto sottile, col mattarello o con la macchina per pasta fresca, quindi tagliare la pasta per creare delle tagliatelle, lunghe una ventina di centimetri. In una padella scaldare il burro, quindi aggiungere i funghi precedentemente ammollati in una tazza di acqua tiepida per 10 minuti. Aggiungere anche un poco di acqua dell'ammollo ed il brodo, quindi cuocerli fino a far ridurre bene il fondo di cottura. Aggiungere la panna e sobbollire per un paio di minuti. Spegnere il fuoco e regolare di sale e pepe. Lessare la pasta per tre minuti in acqua bollente salata, scolarla e condirla con la salsa di funghi. Disporla in un piatto a forma di nido, cospargere con il parmigiano e col cioccolato tritato grossolanamente. Profumare con pepe macinato e spolverare con il cacao.
Da mangiare stile Lilly e il vagabondo.Recipe by: Marco
Translation: Claudia
Photography: Phranci
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Marco a.k.a Le Prince |